telefon:
+385 91 987 9429

Brzina učitavanja stranice – koliko su bitni web serveri?

ProjectAmber
26 srpnja, 2021

Danas želimo pristup stvarima koje su nam potrebne bez gubljenja vremena. Isto vrijedi i za one koji redovito koriste Internet. Nitko ne želi čekati vjekove da svoju omiljenu web stranicu vidi na ekranima svog računala ili mobitela. Dakle, brzina učitavanja web stranica je veoma važna. Blogovi i web stranice koji se učitaju u treptaju oka mogu dobro proći bez obzira na uređaj koji osoba koristi za njihovo pregledavanje. Brzina učitavanja stranice također je važna s obzirom na SEO. Brzina web stranice ovisi o puno čimbenika. A web hosting je jedan od njih. Otkrijmo kako web hosting utječe na brzinu web stranice ili bloga.

Važnost dobrog hostinga web stranica

Kada otvorite web stranicu, pokušavate dobiti pristup određenim datotekama ili programima koji se nalaze na web serverima. Ako je taj poslužitelj spor, stranica koju pokušavate otvorit će se dugo učitavati. Server poslužitelja mora izvršiti tri funkcije da bi u potpunosti kako bi učitao vaš web, a to su pokretanje koda, upravljanje upitima baze podataka i pružanje potrebnih datoteka.

Kako web serveri utječu na brzinu učitavanja web stranice

Što biste trebali imati na umu da biste se odlučili za pravi hosting paket za brže učitavanje stranice? Ako koristite osobno računalo, znate li koje komponente mogu ubrzati rad vašeg računala? Nadamo se da znate ako ste iskusan korisnik. Otkrijmo kako poslužitelj doprinosi vremenima učitavanja stranice.

Tvrdi disk: za razliku od običnog tvrdog diska, SSD (Solid State Drive) nudi puno brže brzine. Dakle, ako poslužitelj koristi SSD-ove, vaša će se stranica učitati puno brže.

Resursi: Prije nego što se odlučite za hosting paket, resursi su važan čimbenik koji treba uzeti u obzir. Ako se odlučite za web servere posvećene samo vašoj stranici, tada se vaša web stranica neće morati “boriti” s drugim web mjestima za resursa jednog servera, poput prostora na disku, RAM-a i brzine procesora. Na temelju vašeg proračuna možete odabrati zajednički ili posvećeni web hosting paket.

Lokalni resursi: ako resurse držite na poslužitelju posvećenom samo vašem webu, umjesto na zajedničkom poslužitelju, možete uživati ​​u boljim brzinama učitavanja stranica.

Dodatni resursi: s više snage procesora i memorije, vaš poslužitelj može puno brže izvršavati zahtjeve.

web hosting

Brži web hosting protiv brzine učitavanja stranice

Što se tiče brzine učitavanja stranice, nadograđeni plan hostinga može imati velik utjecaj, posebno za web stranice koje imaju puno prometa. Međutim, utjecaj web hostinga neće biti primjetan ako vaše web stranice nisu dobro optimizirane.

Optimizacija koda nije dovoljna ako želite bolju brzinu učitavanja stranice. Prije nego što platite skuplji paket hostinga, obavezno saznajte da li vašem webu treba brži poslužitelj za bolje performanse.

Također se možete odlučiti za CDN uslugu kako biste ubrzali web mjesto e-trgovine. To može biti od velike pomoći čak i ako imate web mjesto koje koristi puno “bogate” grafike, velikih slika i drugih “teških” stvari.

Dakle, ovo su neki od način na koji brzi web serveri mogu utjecati na brzinu učitavanja vaše stranice ili bloga.

Ako imate ogromnu web stranicu s puno prometa, trebali biste odabrati samostalni web hosting server. Inicijalno će vas možda koštati više novaca, no kada vidite utjecaj brzine servera na konverzije, shvatiti čete da se isplatilo.

Imate dodatna pitanja? Ostavite nam komentar ili nas kontaktirajte!

Jednostavinim kontaktnom do realne ponude za vaš projekt.

Molimo pričekajte...
Došlo je do pogreške, pokušajte ponovo.