telefon:
+385 91 987 9429

Jeftini Web hosting – Dugoročno će Vas Koštati Više!

ProjectAmber
02 ožujka, 2021

Vaša tvrtka je vaš spas. Dakle, mjesto gdje pohranjujete vaše podatke web stranice je veoma bitno. Međutim, neki vlasnici internetskih poslova ne prepoznaju razliku između business web hosting-a i druge vrste jeftinog web hostinga. Neophodno je da kao pametni internetski poduzetnik razumijete veliku razliku između njih dvoje.

Vaše poslovanje zahtijeva određene stvari od tvrtke za web hosting kako bi ostalo u pogonu 24/7 i nastavilo neometano poslovati. Potreban je pouzdan web host, dovoljna količina “prometa” i sposobnost proširenja sukladno rastu vašeg poslovanja. Također presudno za uspjeh vašeg online poslovanja, potreban mu je sustav e-pošte koji je istovremeno pouzdan i ima neograničenu količinu prostora. Besplatna ili jeftina hosting tvrtka vam neće moći ponuditi svaku od ovih značajki. Trebate tvrtku specijaliziranu za poslovni web hosting.

Možda ste čuli za besplatni web hosting koji nude mnogi Web hosting provideri, mnogi se internetski poduzetnici čak i oslanjaju na njih. To je ogromna pogreška za rastuća poduzeća. Povoljane web hosting tvrtke izuzetno su ograničene u pogledu značajki i kakvoće usluge, u odnosu na ozbiljne web hosting kompanije.

Svi smo vidjeli neke web stranice, one koje imaju obiteljske slike, osobne blogove itd. Takve web stranice nemaju potrebu, niti su vjerorojatno hostane na poslovnim web hosting serverima. Morate uzeti u obzir više od same cijene paketa web hostinga. Zapamtite, stvarno dobivate ono što plaćate. U području web hostinga, “koliko para toliko muzike”, u svakom smislu riječi.

Ovdje nećemo detaljno razgovarati o besplatnom web hostingu, ukratko, općenito je nepouzdan, ograničen i vjerojatno ćete dijeliti IP adresu s mnogo drugih web stranica. Odabirom besplatnog ili jeftinog web servera brz je način da vaše web mjesto napravite nepouzdanim i nebitnim (zbog nedostatka propusnosti i broja web stranice koje se hostaju).

Uz to, s besplatnom web hosting tvrtkom vjerojatno ćete koristite naziv domene web-hostinga. Kao ozbiljan online poduzetnik, trebate vlastitu domenu i trebate poslovni web hosting.

Brzi web serveri

Tvrtka za poslovni web hosting će imati brže servere, odgovarajuću količinu prostora na disku i moći će vam ponuditi puno mogućnosti u svojim paketima. Općenito, hosting tvrtke namjenjene za internet poslovanje imaju sposobnost rasti s vašim poslom, davati vam savjete te stvoriti dugoročni odnos. Pobrinut će se da ste im zadovoljni kupac, jer čim duže surađujete s njima to će više u konačnici profitirati od vas. Njima je u interesu pružanje kvalitetne korisničke usluge vašem poslovanju. Jeftine ili besplatne web hosting tvrtke jednostavno ne rade ovo, nemaju motivacije, jer je usluga besplatna ili jako jeftina.

Benefit statičnih IP adresa

Tvrtke za poslovni hosting također imaju nešto što besplatne ili jeftine web hosting tvrtke nemaju. Oni vam mogu ponuditi statičnu IP adresu. Imati statičnu IP adresu znači da vaša web stranica ne dijeli IP adresu ni s kim drugim. Zašto je ovo važno? Pretpostavimo da tvrtka za web hosting ima IP adresu koja ima tisuće web stranica koje zajedno s vašom dijele IP adresu. Slučajno da jedan od tih web-ova šalje “Spam” poštu (i samo jedna je dovoljna). Cjelokupna IP adresa, zajedno s vašim web-om, može i vjerojatno će biti zabranjena od strane tražilica. Ne želite da se ovo dogodi vašem poslovanju. Ako se dogodi, moglo bi proći nekoliko mjeseci prije nego što shvatite da je promet na vašoj web stranici drastično pao.

Ispod su dodatne značajke koje odvajaju poslovne web hostinge i besplatne/jeftine web hostinge:

FTP pristup
Korisniku prilagođena upravljačka ploča
Rezervni serveri ako primarni serveri nisu dostupni
Backup sistem
Mogućnost jednostavnih instalacija najpoznatijih web aplikacija
Neograničene Logove (pomažu u praćenju učinkovitosti web stranice)

Zaključak

Odabir web hostinga za vaše poslovanje je ozbiljna odluka. Ne možete si priuštiti odabir ne specijaliziranog web hostinga za poslovanje. Usporedite razne ponude i odaberite mudro, jer oni postaju vaš poslovni partner.

Možemo vam preporučiti SiteGround kao nuditelja hosting usluga. Koristimo ih iz jednostavnog razloga, najbolji omjer cijene i kvalitete. Isto tako posjeduju gore navedene i neophodne značajke za online poslovanje.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas ili pročitajte kako sve web hosting utječe na vaše online poslovanje.

Jednostavinim kontaktnom do realne ponude za vaš projekt.

Molimo pričekajte...
Došlo je do pogreške, pokušajte ponovo.